به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) فرهاد تیمورزاده از تشکیل انجمن ناشران کتابهای علوم پزشکی خبر داد. وی گفت: آنچه ما را بیشتر برای اجرایی شدن این اندیشه ترغیب کرد، این بود که احساس کردیم همافزایی بین ناشران فعال حوزه علوم پزشکی کشور یک نیاز ضروری است. به هر شکل این اتفاق روزی خواهد افتاد و چه بهتر که زودتر این امکان فراهم شود تا هم آسیبهای ناشی از کارهای موازی و از همگسیختگی در این حوزه کاهش پیدا کند و هم بتوان ساماندهی و نظاممندکردن حوزه نشر کتابهای پزشکی را هرچه زودتر ساماندهی و نظاممند کرد.
وی افزود: ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، در حوزه کتاب پزشکی و تولیدات آن با اوضاع آشفتهای مواجهیم.
تیمورزاده گفت: در اواخر دهه ۶۰ و ابتدای دهه ۷۰ وضعیت کاملا متفاوتی داشتیم و حوزه کتابهای پزشکی در فقر شدیدی به سر میبرد اما در حال حاضر، با عناوین متعدد و متنوعی از کتابهای درسی و کمک درسی پزشکی مواجهیم. حتی شرایط بهگونهای شده که متأسفانه رویه غیرحرفهای کتابسازی هم شیوع پیدا کرده است. از طرفی با پدیده غیراخلاقی تکثیر کتاب و PDFغیرقانونی از کتابهای ناشران پزشکی هم مواجه هستیم، آنچه لطمات و صدمات جبرانناپذیری به چرخه بازگشت سرمایه ناشر و بالمآل عدم تولید کتابهای تازه منتهی میشود.
این ناشر درباره فعالیتهای انجمن فرهنگی ناشران کتاب علوم پزشکی دانشگاهی عنوان کرد: فعالیتهای این انجمن همچنین میتواند شرایط مناسبی برای حفظ شأن جامعه پزشکی در بازدید از نمایشگاههای مختلف کتاب را ایجاد کند؛ در عین حال یکی از مأموریتهای مهم انجمن تمرکززدایی در برپایی نمایشگاههای تخصصی کتاب پزشکی از پایتخت به سوی مراکز استانهاست. درست است که درحال حاضر از طریق فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، سایتها و فروش اینترنتی امکان تهیه کتاب وجود دارد ولی معتقدیم که اگر فیزیک کتاب در دسترس مخاطبان و علاقهمندان قرار گرفته و امکان ورق زدن و مطالعه بخشهایی از آن و مشاهده و بررسی کیفیت کتاب را داشته باشند، به گونه ملموس تر و واقعبینانهتر و برمبنای نیاز خود میتوانند کتاب تهیه کنند.
رئیس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران کتاب علوم پزشکی دانشگاهی در ادامه افزود: یکی دیگر از هدفهای مهم انجمن فرهنگی ناشران کتاب علوم پزشکی دانشگاهی ارتقای حرفهای اعضای این انجمن است. ما معتقدیم زمانی که ناشران مهارتهای تولید فرهنگی و فنی کتاب شایسته و وزین مورد نیاز جامعه پزشکی را فرا بگیرند، در واقع شأن جامعه پزشکی رعایت شده است.
تیمورزاده ادامه داد: از دیگر اهداف این انجمن طراحی و بهرهبرداری از اپلیکیشنهای کاربردی است که سهولت دسترسی مخاطبان در فضاهای مختلف فعالیت آنان اعم از بیمارستان و مطب یا منزل و مسیرهای رفت و آمد، به کتاب مورد نیازشان را ایجاد میکند.
عضو هیات مؤسس انجمن فرهنگی ناشران کتاب علوم پزشکی دانشگاهی اظهار داشت: یکی از مهمترین مأموریتهای ما ایجاد ارتباط نزدیکتر بین جامعه دانشگاهی علوم پزشکی و مردم به وسیله برگزاری نشستهای ساده علمی واقعی و مجازی است.
وی خاطر نشان کرد: تهیه و توزیع کتابهای پزشکی موردنیاز در داخل و خارج از کشور، برگزاری همایش، سمینار و همکاری برپایی نمایشگاهها و جشنوارههای فرهنگی در حوزه فرهنگ مکتوب پزشکی، تشکیل جلسات نقد و بررسی کتاب و نشریات پزشکی و همچنین برگزاری نمایشگاه کتابهای عمومی و موضوعی از محورهای دیگر تشکیل این انجمن است.
تیمورزاده گفت: امیدوارم با همدلی، همراهی و همسو شدن وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی با ناشران کتاب پزشکی، ضمن ایجاد بستری مناسب برای تولید کتابهای پزشکی شاهد سهولت دسترسی مخاطبان این حوزه به کتاب پزشکی و توسعه فرهنگ کتابخوانی باشیم.
مدیرعامل نشر تیمورزاده تاکید کرد: ماموریت دیگر این انجمن ایجاد سازوکار مشخصی برای تولید و انتشار نگاشتههای جامعه فخیم پزشکی در قالب کتاب و در واقع ایجاد فرایند مناسب انتشار تولیدات علمی جامعه پزشکی کشور است.
شایان ذکر است که این انجمن پس از طی مراحل متعدد ثبت و صدور پروانه فعالیت در واپسین روزهای سال ۱۳۹۶، هم اکنون در حال عضوگیری اولیه از میان ناشران برتر و فعال حوزه علوم پزشکی کشور است.