آیین نامه کارگروههای انجمن فرهنگی ناشران آموزشی
توسعه فعالیت های انجمن فرهنگی ناشران آموزشی برای تحقق بخشیدن به شرح وظایف و مأموریت های تعیین شده در اساسنامه انجمن، مهمترین هدف از تشکیل کارگروه ها می باشد. این آیین نامه به منظور کیفیت چرخه کاری و ارتقا عملکرد کارگروه ها و دستیابی به مشارکت حداکثری اعضای انجمن در فعالیت های مختلف تدوین شده است. در تدوین این آیین نامه به جهت ایجاد هماهنگی و ارتباط کارگروه ها با هیأت مدیره، حدود وظایف و اختیارات ثابت و همچنین نحوه تشکیل و فعالیت آنها برای اداره هر چه بهتر امور اجرایی انجمن مورد توجه قرار گرفته است. این دستورالعمل در کلیه کارگروه های انجمن به عنوان بخش عمومی وظایف نافذ و جاری میباشد.
ماده (۱)- تعریف
در این آیین نامه، به گروهی از افراد (عضو انجمن) که برای انجام مأموریت خاصی برای مدت معین انتخاب میشوند، کارگروه گفته می شود.
ماده (۲)- عناوین و شرح وظایف کارگروه ها که متناسب با اساسنامه خواهد بود توسط هیأت مدیره تعیین می شود.
ماده (۳)- شیوه ی انتخاب و مدت مسئولیت اعضا
- با فراخوان عمومی توسط هیأت مدیره، اعضا می توانند با توجه به تخصص و توانایی های خود، درخواست عضویت را به دفتر انجمن به صورت کتبی اعلام کنند.
- مدیرمسئول انجمن، درخواست های واصل شده را مورد بررسی قرار داده و ضمن تکمیل اطلاعات افراد متقاضی، اسامی متقاضیان یا دعوت شدگان را به هیأت مدیره ارائه می نماید.
- انتخاب و عزل اعضای کارگروه ها بر عهده هیأت مدیره می باشد.
- تعداد اعضای هر کارگروه ۳ نفر یا ۵ نفر به علاوه یک نفر علی البدل می باشد.
- مدت مسئولیت اعضای کارگروه ها توسط هیأت مدیره با توجه به موضوع هر کارگروه حداکثر یکسال تعیین می گردد.
- اعضای کارگروه، پس از انتخاب و دریافت حکم، نسبت به عضویت در کارگروه قبول مسئولیت می کنند.
- انتخاب یک فرد برای عضویت در هر کارگروه برای دوره های متناوب و حداکثر در دو کارگروه مختلف به صورت هم زمان بلامانع است.
- متقاضیان عضویت در کارگروه ها در مورد موضوع کارگروه باید دارای سوابق تجربی و تخصصی مورد نیاز و علاقه و روحیه انجام کارگروهی باشند.
ماده (۴)- ساختار کارگروه ها
- رئیس کارگروه، که مسئولیت کارگروه را به عهده دارد به پیشنهاد اعضای کارگروه، توسط هیأت مدیره منصوب می شود.
- رئیس کارگروه مسئول اداره جلسات و انجام امور آن می باشد و هر گاه در امر تشکیل کارگروه اشکالی پیش آید، مراتب را به مدیر مسئول اطلاع می دهد.
- هر کارگروه، یکی از اعضای خود را به عنوان دبیر انتخاب می کند. فرد مذکور در صورت عدم حضور رئیس کارگروه، مسئولیت اداره جلسات را بر عهده خواهد داشت.
- رئیس کارگروه مصوبات کارگروه را به هیئت مدیره گزارش مینماید و نقطه نظرها و مصوبات هیئتمدیره را نیز متقابل به آنها ابلاغ میکند.
- در صورتی که هر یک از اعضای کارگروه، ۳ جلسه متوالی یا ۵ جلسه غیرمتوالی به صورت غیرموجه، غیبت داشته باشد، مستعفی شناخته شده و هیأت مدیره می تواند فرد دیگری را به جای او معرفی نماید.
- عضویت در کارگروه ها به صورت داوطلبانه می باشد و اعضای کارگروه برای شرکت در جلسات حق الزحمه دریافت نمی کنند.
تبصره: در صورت تصویب هیأت مدیره در هر کارگروه برای بهره گیری از خدمات کارشناسان، حقالزحمه این کارشناسان پس از تأیید هیأت مدیره توسط انجمن پرداخت می شود.
- جلسات کارگروه هایی که سه عضو دارند با حضور هر سه عضو رسمیت پیدا می کند ومصوبات کارگروه با رأی حداقل ۲ نفر از ۳ نفر قابل اجرا است. جلسات کارگروه های دارای ۵ عضو با حداقل ۳ نفر رسمیت دارد و مصوبات کارگروه با رأی حداقل ۳ نفر قابل اجراست.
- مصوبات کارگروه ها پس از تأیید هیأت مدیره معتبر بوده و لازم الاجرا خواهد بود.
- مکان تشکیل جلسات کارگروه ها، دفتر انجمن بوده و در غیر این صورت محل تشکیل جلسات با هماهنگی مدیرمسئول انجمن می تواند تغییر کند.
ماده (۵)- فعالیت تمام کارگروه ها با هماهنگی و نظارت مدیرمسئول انجمن خواهد بود.
ماده (۶)- دبیر کارگروه در هر جلسه، صورت جلسات را که دارای تاریخ تشکیل جلسه و نام اعضای حاضر و صورت دقیق مذاکرات و مصوبات را تنظیم کرده و به امضای اعضای حاضر میرساند.
ماده (۷)- رئیس هر کارگروه موظف است گزارش کتبی هر جلسه را حداکثر تا یک هفته پس از برگزاری آن، به مدیرمسئول ارائه کند. مدیرمسئول نیز گزارش کارگروه ها را پس از دریافت در اولین جلسه به هیأت مدیره ارائه خواهد کرد.
ماده (۸)- وظایف کارگروهها
- « ارائه آیین نامه داخلی کارگروه »، حداکثر تا دو هفته و «ارائه برنامه تخصصی مربوط به کارگروه» حداکثر تا یک ماه پس از تشکیل اولین جلسه به هیأت مدیره جهت تصویب
- اظهارنظر نسبت به موضوع های مرتبط ارجاع شده توسط هیأت مدیره
- تهیه و تدوین طرح ها، برنامه ها و شرایط و ضوابط مربوط به اجرای موضوعات محول شده به کارگروه برای ارائه و تصویب به هیئت مدیره
- در صورتی که تهیه و تدوین موضوع ارجاعی به کارگروه نیاز به بودجه داشته باشد لازم است رئیس کارگروه اعتبار مورد نیاز را از هیأت مدیره با دلایل منطقی درخواست کند و پس از تصویب و ابلاغ توسط هیأت مدیره اقدام نماید.
ماده (۹)- موارد منع اقدامات کارگروهها:
هیچ کدام از کارگروه ها نمی توانند بدون مصوبه هیأت مدیره انجمن در موارد زیر راساً عمل کنند:
- عقد قرارداد و یا تفاهم نامه با اشخاص حقیقی و یا مؤسسات دولتی و خصوصی
- واریز و یا تعهد هر گونه پرداخت به اشخاص حقیقی و حقوقی
- مکاتبه مستقیم با اعضا و یا اشخاص حقیقی و حقوقی خارج از انجمن
- برگزاری جشنوارهها و یا همایشها و یا دعوت از اشخاص جهت بازدید و سخنرانی
- ارتباط با رسانهها و ارسال هر گونه اعلامیه، مقاله در قالب مصاحبه و سخنرانی و اطلاعیه
ماده (۱۰)- هر گاه در نتیجه رسیدگی هیأت مدیره معلوم شود که کارگروه به طور مرتب و کامل تشکیل نمی شود و یا میزان کار آن متناسب با ساعات و جلسات تعیین شده نیست و یا کارایی و بازدهی لازم را ندارد، اعضای جدیدی طبق ماده (۳) از طرف هیأت مدیره انجمن برای کارگروه مذبور تعیین خواهند شد.
این آیین نامه در ۱۰ ماده و یک تبصره تنظیم و در تاریخ ۱۳۹۸/۰۹/۱۹ به تصویب هیأت مدیره رسید.
هیئت مدیره
وحید تمنا امین آصفی اکبر رئیس نیا
علی امین صادقیه علی واله یحیی دهقانی
محمدرضا سالکی
بازرسین
مجید ضیغمی عباس مزینانی